Extra Virgin Olive Oil Spray 250 ml lemon Extra panenský olivový olej ve spreji s citronovou příchutí
- BIO olivový olej Centonze s rozprašovačem
- S citrónem
- Pro snadné dochucení jídel (lze použí jako dresing)
- Velmi intenzivní zlatozelená barva s odlesky
- Kořeněná, plná bylinná chuť superprémiového olivového oleje
Detailní popis produktu
BIO OLIVOVÝ OLEJ VE SPREJI
O oleji Centonze
Case di Latomie – místo, „kde se rodí“ Nocellara del Belice
Olivové háje se táhnou podél kopců západního pobřeží Sicílie, které se mírně svažují směrem ke křišťálově čistému moři a starověké řecké kolonii Selinunte, kde se po staletí olivovníky pěstují. Zde se nachází ekologická farma "Case di Latomie ". Majitelem panství je rodina Centonze. Statek je zasazen do místa prosyceného historií „na každém kroku“ a pokrývá plně oplocenou plochu téměř 35 akrů. Okouzlující scenérie staletých olivových a citrusových hájů se nachází mezi antickými lomy " Latomie " a starobylými zdmi kamenného oplocení "Conigliere" v krajině typické pro dlouhé relaxační procházky. Pěstují se zde jen citrusové a olivové stromy,
jejichž předností je šetrný a ohleduplný způsob pěstování a zpracování. Pěstování oliv doprovází dějiny lidu z Belice. První osídlení v této oblasti jsou v souvislosti se vznikem Selinunte, starověké kolonie Magna Grecia, která byla založena v sedmém století před naším letopočtem. Pěstování oleje se datuje do 5.století před naším letopočtem, kdy "Selinuntuni" pěstovali olivovníky a kolonizovali Valle del Belice.
Záležitost, která by měla být samozřejmostí – ruční prořezávání a ruční sběr.
Prořezávání se provádí ručně tradičním způsobem, který se dědí z generace na generaci. To nám umožňuje získat velké dužnaté olivy, které poskytují vysoce kvalitní olej. Nejlepší olivy se sklízejí ručně v měsících říjnu a listopadu, za studenta se lisují během 8 hodin na olej. Zvláštní povaha terénu a klimatu, staleté stromy, naše vášeň a láska k jejich růstu jsou důvody, proč jsou Centonze olivové oleje skutečným pokladem. Ihned po ruční sklizni jsou olivy transportovány na zpracování v perforovaných boxech pro zajištění maximální kvality. Nejdříve jsou očištěny od prachu, větviček a listí, následně jsou šetrně opláchnuty studenou vodou a přeneseny na vibrační mřížky pro odstranění zbývajících nečistot.
Šetrné lisování „za studena“ s maximální teplotou do 27°C
Celý proces probíhá ve třech fázích: 1. Drcení, 2. Sekání, 3. Extrakce. Každá z těchto operací musí být prováděna velmi šetrně za nejlepších možných podmínek, s cílem podpořit maximální kvalitu oleje. V systému kontinuálního cyklu se drcení provádí tak, že se olivy přitisknou na perforované válce, následně se olivy rovnoměrně nakrájí, přičemž se dbá, aby teplota nikdy nepřekročila 27°C. Pro lisování je využíván tzv. studený press systém, který umožňuje jemný stisk, takže opět nedochází k významnému nárůstu teplot.. Cílem je vyrobit olej s velmi vysokou hustotou, jasně zelenou barvou, s bylinným a kořeněným aroma a ovocnou chutí. Při získávání oleje nepoužíváme filtrování, při kterém je kvalita oleje výrazně ohrožena.
Olivové oleje Centonze patří k absolutní špičce v celosvětovém měřítku a každoročně se umisťují na nejpřednějších pozicích v rámci nejnáročnějších hodnocení. Výčet úspěchů je doslova nekonečný, proto uvádíme jen pro příklad umístění za rok 2014: Top Ten - "BIOFACH" (Nuremberg 14-02-2014) / Gourmet d'Argeant - "AVPA" (Paris 10-04-2014) / Gold Medal - "LA EVOO COMPETITION" (Los Angeles 14-04-2014) / Grande Olio - "SLOW FOOD" (Rome 04-05-2014).......
Výživové údaje:
|
ve 100 ml
|
Energetická hodnota
|
3460 kJ / 840 kcal
|
Tuky
|
93,33 g
|
z toho nasycené mastné kyseliny
|
14,67 g
|
Sacharidy
|
0 g
|
z toho cukry
|
0 g
|
Bílkoviny
|
0 g
|
Sůl
|
0 g
|
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Olivové oleje nejvyšší kategorie "extra panenských" z tzv. monokultivarů pocházejí ze západního pobřeží Sicílie a vynikají svou výjimečnou kvalitou. Certifikovaná BIO kvalita značky "Centonze" se vyznačuje přidanou hodnotou, která je výsledkem každodenní péče, ručního prořezávání a neustálé pozornosti v průběhu celého výrobního cyklu. Při lisování těchto prémiových sicilských olivových olejů nikdy nepřesáhne teplota 27 stupňů Celsia, což zajišťuje vysoký obsah bioaktivních složek a enzymů. Čistota a vynikající kvalita olivových olejů "Centonze" byla potvrzena mnoha oceněními na národní i mezinárodní úrovni.
Adresa: Azienda Agricola Centonze Antonino, Centonze, SS 115 n. 103 – 91022 Castelvetrano (TP), Itálie