Extra Virgin Olive Oil BIO 3000 ml (Olivový olej) Kvalitní BIO olivový olej pro všestranné použití
- Panenský olivový olej v BIO kvalitě
- Praktický plechový kanystr o kapacitě 3l
Detailní popis produktu
Case di Latomie – místo, „kde se rodí“ monokultivar Nocellara del Belice
jejichž předností je organický způsob pěstování, tedy kvalita BIO. Pěstování oliv doprovází dějiny lidu z Belice. První osídlení v této oblasti jsou v souvislosti se vznikem Selinunte, starověké kolonie Magna Grecia, která byla založena v sedmém století před naším letopočtem. Pěstování oleje se datuje do 5.století před naším letopočtem, kdy "Selinuntuni" pěstovali olivovníky a kolonizovali Valle del Belice.
Záležitost, která by měla být samozřejmostí – ruční prořezávání a ruční sběr.
Prořezávání se provádí ručně tradičním způsobem, který se dědí z generace na generaci. To nám umožňuje získat velké dužnaté olivy, které poskytují vysoce kvalitní olej. Nejlepší olivy se sklízejí ručně v měsících říjnu a listopadu, za studenta se lisují během 8 hodin na olej. Zvláštní povaha terénu a klimatu, staleté stromy, naše vášeň a láska k jejich růstu jsou důvody, proč jsou Centonze olivové oleje skutečným pokladem. Ihned po ruční sklizni jsou olivy transportovány na zpracování v perforovaných boxech pro zajištění maximální kvality. Nejdříve jsou očištěny od prachu, větviček a listí, následně jsou šetrně opláchnuty studenou vodou a přeneseny na vibrační mřížky pro odstranění zbývajících nečistot.
Šetrné lisování „za studena“ s maximální teplotou do 27°C
Celý proces probíhá ve třech fázích: 1. Drcení, 2. Sekání, 3. Extrakce. Každá z těchto operací musí být prováděna velmi šetrně za nejlepších možných podmínek, s cílem podpořit maximální kvalitu oleje. V systému kontinuálního cyklu se drcení provádí tak, že se olivy přitisknou na perforované válce, následně se olivy rovnoměrně nakrájí, přičemž se dbá, aby teplota nikdy nepřekročila 27°C. Pro lisování je využíván tzv. studený press systém, který umožňuje jemný stisk, takže opět nedochází k významnému nárůstu teplot.. Cílem je vyrobit olej s velmi vysokou hustotou, jasně zelenou barvou, s bylinným a kořeněným aroma a ovocnou chutí. Při získávání oleje nepoužíváme filtrování, při kterém je kvalita oleje výrazně ohrožena.
Olivové oleje Centonze patří k absolutní špičce v celosvětovém měřítku a každoročně se umisťují na nejpřednějších pozicích v rámci nejnáročnějších hodnocení. Výčet úspěchů je doslova nekonečný, proto uvádíme jen pro příklad umístění za rok 2014: Top Ten - "BIOFACH" (Nuremberg 14-02-2014) / Gourmet d'Argeant - "AVPA" (Paris 10-04-2014) / Gold Medal - "LA EVOO COMPETITION" (Los Angeles 14-04-2014) / Grande Olio - "SLOW FOOD" (Rome 04-05-2014).......
Balení: 3l
Barva: jasně zelená
Upozornění: skladujte na tmavém, chladném a suchém místě. Země původu: Itálie.
Počet porcí v balení: 200 x 15 ml
|
100 ml
|
Energetická hodnota
|
3460 kJ / 840 kcal
|
Tuky
|
93,33 g
|
Z toho nasycené mastné kyseliny
|
14,67 g
|
Z toho polynenasycené mastné kyseliny
|
8,67 g
|
Z toho mononenasycené mastné kyseliny
|
70,00 g
|
Sacharidy
|
0 g
|
Bílkoviny
|
0 g
|
Sůl
|
0 g
|
Složení: 100% olivový olej.
Extra panenský BIO olivový olej lisovaný za studena. Jedlý olej rostlinný jednodruhový. Výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv a pouze mechanickými postupy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Olivové oleje nejvyšší kategorie "extra panenských" z tzv. monokultivarů pocházejí ze západního pobřeží Sicílie a vynikají svou výjimečnou kvalitou. Certifikovaná BIO kvalita značky "Centonze" se vyznačuje přidanou hodnotou, která je výsledkem každodenní péče, ručního prořezávání a neustálé pozornosti v průběhu celého výrobního cyklu. Při lisování těchto prémiových sicilských olivových olejů nikdy nepřesáhne teplota 27 stupňů Celsia, což zajišťuje vysoký obsah bioaktivních složek a enzymů. Čistota a vynikající kvalita olivových olejů "Centonze" byla potvrzena mnoha oceněními na národní i mezinárodní úrovni.
Adresa: Azienda Agricola Centonze Antonino, Centonze, SS 115 n. 103 – 91022 Castelvetrano (TP), Itálie