Omezení provozu od 19.12.2024 do 02.01.2025. Vaše objednávky přijímáme, ale expedujeme až v roce 2025. Děkujeme za přízeň.

Láhev Baroko 5 Extra Virgin Olive Oil 500 ml Vysoce kvalitní extra panenský olivový olej

- Extra panenský olivový olej Centonze
- Exkluzivní keramická láhev kolekce Fangotti
- Keramika z města Caltagirone od značky Made a Mano

969 Kč
Dostupnost: Skladem (>5 ks)
Možnosti doručení
Kód: FA07044
Láhev Baroko 5 Extra Virgin Olive Oil 500 ml Vysoce kvalitní extra panenský olivový olej
BIO a GMO free
BIO a GMO free
Ucelená nabídka BIO a GMO free produktů
Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
Na všechny objednávky od 1.377,- Kč
Dárek zdarma
Dárek zdarma
Ke každé objednávce nad 1.000,- Kč
Over 3000 distribution points
Přes 3000 výdejních míst
Po celé ČR a SK

Detailní popis produktu

EXTRA VIRGIN OLIVE OIL

- Extra panenský olivový olej Centonze
- Exkluzivní keramická láhev kolekce Fangotti
- Keramika z města Caltagirone od značky Made a Mano
 
V období baroka se sicilské městečko Caltagirone proslavilo výrobou keramiky zvané majolika. Ta je typická svými zdobenými geometrickými a květinovými motivy, vrchní smaltovanou vrstvou a je dodnes populární na mnoha místech nejen v Itálii. Ceněná byla pro svoji krásu a trvanlivost a stala se důležitým dekorativním prvkem pro mnoho sicilských domů, společenských sálů a dokonce i fasád.
 
Toto staletí staré umění se na Sicílii zachovalo a dodnes jej udržují keramičtí mistři jako jsou například ti z firmy Made a Mano, od kterých pocházejí ručně malované láhve olejů Centonze. Made a Mano vyrábí svoji keramiku z lávového kamene pocházejícího z oblasti kolem Etny. Ve svém oboru, tvorbě ručně zdobené keramiky majolika, patří značka mezi nejlepší značky na světě.
 
Keramika Fangotti je jedním z druhů caltagironské keramiky, který typicky vyobrazuje běžné předměty každodenní potřeby. Pro svůj půvab se Fangotti stalo postupem času populární po celé Sicílii.
 
Můžete vybírat z 11 designů keramických lahví. Jednotlivé lahve stejného designu se od sebe díky ručnímu zdobení mohou lišit.
 
Exkluzivní keramická láhev kolekce Fangotti. Keramika z města Caltagirone od značky Made a Mano.

O oleji Centonze

Extra panenský speciálně namíchaný olivový olej kategorie superior, lisovaný šetrným procesem „za studena“ při teplotách do 27 stupňů Celsia, a to do 8 hodin od ukončení ruční sklizně. Olej tvoří pečlivé namíchaná směs odrůd Nocellara del Belice, Cerasuola a Biancolilla. Je pro něj charakteristická intenzivní zelená barva se zlatými odlesky, bohatá aromatická kompozice, středně intenzivní ovocná, plně zakulacená chuť, lehce kořeněná, s příjemným koncem, nádechem po rajčatech a bylinkách. Díky skutečně nízkým teplotám zpracování, obsahuje olej Centonze vysoké množství bioaktivních složek a enzymů. Olej je vhodný při přípravě ryb, mořských plodů, zeleninových polévek a červeného masa.

Nejkvalitnější olivový olej Extra Virgin Olive Oil Case di Latomie – místo, „kde se rodí“  Nocellara del Belice

Olivové háje se táhnou podél kopců západního pobřeží Sicílie, které se mírně svažují směrem ke křišťálově čistému moři a starověké řecké kolonii Selinunte, kde se po staletí olivovníky pěstují. Zde se nachází ekologická farma "Case di Latomie ". Majitelem panství je rodina Centonze. Statek je zasazen do místa prosyceného historií „na každém kroku“ a pokrývá plně oplocenou plochu téměř 35 akrů. Okouzlující scenérie staletých olivových a citrusových hájů se nachází mezi antickými lomy " Latomie " a starobylými zdmi kamenného oplocení "Conigliere" v krajině typické pro dlouhé relaxační procházky. Pěstují se zde jen citrusové a olivové stromy, 
jejichž předností je šetrný a ohleduplný způsob pěstování a zpracování. Pěstování oliv doprovází dějiny lidu z Belice. První osídlení v této oblasti jsou v souvislosti se vznikem Selinunte, starověké kolonie Magna Grecia, která byla založena v sedmém století před naším letopočtem. Pěstování oleje se datuje do 5.století před naším letopočtem, kdy "Selinuntuni" pěstovali olivovníky a kolonizovali Valle del Belice.

Záležitost, která by měla být samozřejmostí – ruční prořezávání a ruční sběr.

Prořezávání se provádí ručně tradičním způsobem, který se dědí z generace na generaci. To nám umožňuje získat velké dužnaté olivy, které poskytují vysoce kvalitní olej. Nejlepší olivy se sklízejí ručně v měsících říjnu a listopadu, za studenta se lisují během 8 hodin na olej. Zvláštní povaha terénu a klimatu, staleté stromy, naše vášeň a láska k jejich růstu jsou důvody, proč jsou Centonze olivové oleje skutečným pokladem. Ihned po ruční sklizni jsou olivy transportovány na zpracování v perforovaných boxech pro zajištění maximální kvality. Nejdříve jsou očištěny od prachu, větviček a listí, následně jsou šetrně opláchnuty studenou vodou a přeneseny na vibrační mřížky pro odstranění zbývajících nečistot.

Olivový olej šetrně lisovaný za studena, s maximální teplotou do 27°CŠetrné lisování „za studena“ s maximální teplotou do 27°C

Celý proces probíhá ve třech fázích: 1. Drcení, 2. Sekání, 3. Extrakce. Každá z těchto operací musí být prováděna velmi šetrně za nejlepších možných podmínek, s cílem podpořit maximální kvalitu oleje. V systému kontinuálního cyklu se drcení provádí tak, že se olivy přitisknou na perforované válce, následně se olivy rovnoměrně nakrájí, přičemž se dbá, aby teplota nikdy nepřekročila 27°C. Pro lisování je využíván tzv. studený press systém, který umožňuje jemný stisk, takže opět nedochází k významnému nárůstu teplot.. Cílem je vyrobit olej s velmi vysokou hustotou, jasně zelenou barvou, s bylinným a kořeněným aroma a ovocnou chutí. Při získávání oleje nepoužíváme filtrování, při kterém je kvalita oleje výrazně ohrožena. 

Olivové oleje Centonze patří k absolutní špičce v celosvětovém měřítku a každoročně se umisťují na nejpřednějších pozicích v rámci nejnáročnějších hodnocení. Výčet úspěchů je doslova nekonečný, proto uvádíme jen pro příklad umístění za rok 2014: Top Ten - "BIOFACH" (Nuremberg 14-02-2014) / Gourmet d'Argeant - "AVPA" (Paris 10-04-2014) / Gold Medal - "LA EVOO COMPETITION" (Los Angeles 14-04-2014) / Grande Olio - "SLOW FOOD" (Rome 04-05-2014).......

 
Balení: 500 ml
 
Upozornění: skladujte na tmavém, chladném, suchém místě.
 

 
 Výživové údaje:
 ve 100 ml
 Energetická hodnota
 3390 kJ / 824 kcal
 Tuky
 91,6 g
     z toho nasycené mastné kyseliny
 15,4 g
 Sacharidy
 0 g
 Bílkoviny
 0 g
 Sůl
 0 g
 
 
Složení: 100 % olivový olej.
 

 
Extra panenský olivový olej. Jedlý olej rostlinný jednodruhový. Výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv a pouze mechanickými postupy.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Olivové oleje nejvyšší kategorie "extra panenských" z tzv. monokultivarů pocházejí ze západního pobřeží Sicílie a vynikají svou výjimečnou kvalitou. Certifikovaná BIO kvalita značky "Centonze" se vyznačuje přidanou hodnotou, která je výsledkem každodenní péče, ručního prořezávání a neustálé pozornosti v průběhu celého výrobního cyklu. Při lisování těchto prémiových sicilských olivových olejů nikdy nepřesáhne teplota 27 stupňů Celsia, což zajišťuje vysoký obsah bioaktivních složek a enzymů. Čistota a vynikající kvalita olivových olejů "Centonze" byla potvrzena mnoha oceněními na národní i mezinárodní úrovni.

Adresa: Azienda Agricola Centonze Antonino, Centonze, SS 115 n. 103 – 91022 Castelvetrano (TP), Itálie